english magyar

Bemutatkozás - Szimulátoraink

Repülőgép szimulátorunk 1:1 arányú, kialakításában, felszereltségében teljesen élethű mása az eredeti Boeing 737-800 típusú repülőgép pilótafülkéjének. A légkondicionált pilótafülkében pilótáink eredeti repülőüléseken foglalnak helyet, kísérők részére két-két utas ülés lett beépítve a fülkébe, így Ők is részesei lehetnek az élménynek, kényelmesen figyelhetik a repülést végző pilóták tevékenységét és élvezhetik az eléjük táruló tájat.

 

A látvány 180°-os megjelenítéséről három, 150 cm képátlójú képernyő gondoskodik tökéletes színekkel, éles részlet gazdag képi világgal. Csakúgy, mint az eredeti gépen, a műszerfalon az elsődleges repülési, navigációs és rendszer adatok hat kijelzőn (EFIS) jelennek meg, valamint a hagyományos műszerek tartalékként (standby) funkcionálnak. A repülési feladat szimulációs végrehajtásához szükséges rendszerek az eredeti géppel megegyező módon működnek.

 

A repülőgép irányítása az eredetivel megegyező szarvkormánnyal illetve az oldalkormány és az orrfutók (+/- 7°) irányítása felszálláskor pedálokkal történik. A fülkében elhelyezett hangszórók biztosítják a valósághű hanghatásokat (hajtómű, fékszárny, futómű kiengedés stb.).

 

A szimulátor nem a Nemzeti Közlekedési Hatóság vagy a Boeing cég által jóváhagyott berendezés, azonban képzett pilótáknak maximálisan alkalmas repülési eljárások gyakorlására, az ismeretek felfrissítésére egy esetleges „éles” szimulátor vizsga előtt, valamint hosszabb kihagyás után.

A kiegészítőként telepített Project Magenta Instructor szoftverrel a repülés bármely fázisában többféle hibát tudunk generálni (hajtóműleállás, hidraulika hiba, beszorult fékszárny, műszerhiba, stb.). A leszállás után visszaellenőrizhető a repülés nyomvonala és siklópálya szöge.

 

A repülésekhez napos, szélcsendes időjárást állítunk be alapbeállításként, azonban lehetőség van valós időjárásban repülni, vagy akár extrém időjárási körülmények repülésre gyakorolt hatását is első kézből lehet kipróbálni. 

 

A virtuális repülés szerelmesei már nem csak otthon, számítógépük képernyője előtt hódolhatnak szenvedélyüknek, hanem Boeing 737NG szimulátorainkon is teljesíthetik útvonalaikat. Vendégpilótánk saját VATSIM belépési adataival csatlakozhat a hálózathoz, ezután a szimulátor valósághű környezetében hatalmas élmény egy forgalmas útvonal lerepülése, szarvkormányon kapcsolható kétoldalú ATC kommunikációval. A pilóták egymás között intercom segítségével beszélgethetnek.

Hosszabb repülések esetén, jelentős kedvezmények eléréséhez érdemes klubtagsági kártyát igényelni, melynek feltételiről a Premi Air Klub menüpontban tájékozódhat.

 

Még több képért nézze meg a repülégszimulátor galériát!